Cava Reserva z oblasti Penedés vyrobená z hroznů v organické bio produkci. Vyrobená metodou druhotného kvašení v lahvi jako šampaňské. Kvašení v lahvi probíhá 1,5 roku díky tomu má komplexní a vyzrálou chuť typickou pro vína kvašené v lahvi delší dobu.
Senzorické vlastnosti: světle slámově žlutá barva. Jemné perlení zakomponované do vína, krémová textura. Chuť po bílem ovoci s převahou citrusů a květinová vůně.. Dobře vyvážená cava i s tóny briošky daná delším kvašením v lahvi. Krásně zakomponovaná jemná mineralita.
Vinařství………………………..Mont Ferrant
Oblast..…………………….......Valencia
Odrůda………………………….Macabeo, Xarel-lo
Podíl alkoholu………………….11,5 %
Typ………………………………šumivé
Objem…………………………..0,75 l
Zbytkový cukr………………….5 g/l
Země původu…………………..Španělsko
Alergeny………………………...obsahuje siřičitany
Hromadu informací o šumivých vínech najdeš na tomto webu. Koukni na stránku Cava ať víš, co piješ a proč je cena vyší než u jiných vín. Ať šumí, Rosťa Svět Bublin