V aromatice najdete hluchavkový nádech a krásnou svěžest hroznu. Někomu vůně evokuje burčák a vrátí ho to v myšlenkách k vinobraní.
Pét-nat si před otevřením pořádně vychlaďte, ať vám nevybublá! A tím pořádně myslím fakt pořádně. Dejte lahev na 15 - 20 minut do mrazáku a pak velmi opatrně venku nebo někde v kuchyni upouštějte pomalu bublinky, než se trošku vyklidní a půjde lahev otevřít bez větších ztrát. Můžete použít i hřebíčkovou metodu.
Vinařství………………………..Měřínský
Oblast..…………………….......Žabčice
Odrůda………………………….100% Sauvignon
Podíl alkoholu………………….12 %
Typ………………………………perlivé
Objem…………………………..0,75 l
Zbytkový cukr………………….0 g/l
Země původu…………………..Česká Republika
Alergeny………………………...obsahuje siřičitany
Hromadu informací o šumivých vínech najdeš na tomto webu. Koukni na stránku Sekty ať víš, co piješ a co musí sekty splňovat. Ať šumí, Rosťa Svět Bublin